HACCP készítés árak feladatok függvényében

A HACCP készítés árak attól függően változnak, hogy ki végzi a tanúsítást, milyen típusú műveletet végez, és hogy mennyibe kerül az észlelt hibák kijavítása, egy biztonságos terv kidolgozása.

HACCP készítés árak feladatok függvényében
HACCP készítés árak feladatok függvényében

Az élelmiszer iparban nemcsak európai, de globális szinten használt haccp jogszabály összességeknek azoknak a vállalatoknak kell megfelelni, akik élelmiszereket kezelnek, értékesítéssel foglalkoznak.

A HACCP a Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok rendszerét jelenti, ami egy tudományosan megalapozott rendszer, az élelmiszerek biztonságáról való gondoskodás szabályrendszerét alkotja. A HACCP rendszer elsõsorban a veszélyek megelőzésére összpontosít, ugyanakkor rugalmasan képes alkalmazkodni a technológiai, technikai és egyéb, a termelést meghatározó és befolyásoló mindenkori körülmények változásaihoz.

A HACCP készítés árak tekintetében nagyban függ attól, hogy mekkora feladatra bíznánk meg a szakértőket. Például a HACCP dokumentáció már 20.000 forint alatt is elkészíthető, míg a hatósági ügyintézés ennél magasabb tétel.

A HACCP készítés árak magukban foglalják az éves kötelező oktatásokat is, ezek költsége akár pár ezer forinttal is megúszható. De természetesen alaposabb képzési csomag igénylésével határ a csillagos ég.

Amikor pedig egy nagyobb csapatot szeretnénk felkészíteni a HACCP minősítésre, akkor bizony mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. A költségek drámai növekedésének egyik módja az, ha felveszünk egy élelmiszer-biztonsági tanácsadót a csapat képzésére. A költséghatékonyabb megoldás az lehet, ha az interneten elérhető számos HACCP-tanúsítási tanfolyam közül végzünk el egyet, így rengeteget megspórolva a tanácsadói költségeken.

Ugyanez mondható el a tervezésről is. A HACCP-terv fontos szerepet játszik a HACCP-tanúsítvány megszerzésében, és ha tanácsadót bérlünk, aki segít ebben, nem csak időben veszíthetünk sokat, hanem sokkal magasabb költséggel is jár, mint egy megfizethetőbb online eszköz használata.

A HACCP igazolás felülvizsgálata évente javasolt, illetve élelmiszerbiztonsági szempontból a HACCP tervben foglaltak betartása és betartatása elengedhetetlen higéniai szempontból.