HACCP készítés árak feladatok függvényében

A HACCP készítés árak attól függően változnak, hogy ki végzi a tanúsítást, milyen típusú műveletet végez, és hogy mennyibe kerül az észlelt hibák kijavítása, egy biztonságos terv kidolgozása.

Az élelmiszer iparban nemcsak európai, de globális szinten használt haccp jogszabály összességeknek azoknak a vállalatoknak kell megfelelni, akik élelmiszereket kezelnek, értékesítéssel foglalkoznak.

A HACCP a Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok rendszerét jelenti, ami egy tudományosan megalapozott rendszer, az élelmiszerek biztonságáról való gondoskodás szabályrendszerét alkotja. A HACCP rendszer elsõsorban a veszélyek megelőzésére összpontosít, ugyanakkor rugalmasan képes alkalmazkodni a technológiai, technikai és egyéb, a termelést meghatározó és befolyásoló mindenkori körülmények változásaihoz.

A HACCP készítés árak tekintetében nagyban függ attól, hogy mekkora feladatra bíznánk meg a szakértőket. Például a HACCP dokumentáció már 20.000 forint alatt is elkészíthető, míg a hatósági ügyintézés ennél magasabb tétel.

A HACCP készítés árak magukban foglalják az éves kötelező oktatásokat is, ezek költsége akár pár ezer forinttal is megúszható. De természetesen alaposabb képzési csomag igénylésével határ a csillagos ég.

Amikor pedig egy nagyobb csapatot szeretnénk felkészíteni a HACCP minősítésre, akkor bizony mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. A költségek drámai növekedésének egyik módja az, ha felveszünk egy élelmiszer-biztonsági tanácsadót a csapat képzésére. A költséghatékonyabb megoldás az lehet, ha az interneten elérhető számos HACCP-tanúsítási tanfolyam közül végzünk el egyet, így rengeteget megspórolva a tanácsadói költségeken.

Ugyanez mondható el a tervezésről is. A HACCP-terv fontos szerepet játszik a HACCP-tanúsítvány megszerzésében, és ha tanácsadót bérlünk, aki segít ebben, nem csak időben veszíthetünk sokat, hanem sokkal magasabb költséggel is jár, mint egy megfizethetőbb online eszköz használata.

A HACCP igazolás felülvizsgálata évente javasolt, illetve élelmiszerbiztonsági szempontból a HACCP tervben foglaltak betartása és betartatása elengedhetetlen higéniai szempontból.