Amennyiben HACCP dokumentációja elmúlt egy éves, vagy Önnél technológiai változás történt, esetleg üzemeltető/cég váltás volt, úgy rendszerét felül kell vizsgáltatnia. Ajánlatunkhoz kérje segítségünket!

haccp-keszítés02

Ingyenes Telefonos Konzultáció!

Szolgáltatásaink

HACCP Készítése | Kiépítése | Auditálás | Felülvizsgálat | Tanúsítvány | Intézkedési Terv

Új Üzlet Nyitása

Hasznos információk étterem vagy üzlet nyitásához! Kinek kötelező a HACCP rendszer?

Áraink

Részletes árainkért, egyéni kedvezményekért keressen meg minket!

Ajánlatkérés

HACCP-vel kapcsolatos ajánlatkérésére, 4 órán belül válaszolunk, vagy visszahívjuk!

 

HACCP felülvizsgálat: évente (és nem csak ekkor) kötelező

A HACCP felülvizsgálat elsőre sokaknak csak még egy nyűg és egy kifizetendő összeg (ez nagyon nagyban függ a vállalkozás jellegétől, nagyságától stb, de általában szerencsére nem eget rengető összeg, kisebb cégeknél ez egy igen alacsony összegről indul (jobb ezt kifizetni, mintha egy szakit kellene hívni otthonra, bármilyen problémához), de ne feledkezzünk el róla, hogy az élelmiszerminőség biztosításán akár vállalkozásunk sikere is múlhat. A HACCP felülvizsgálat gyakorisága pedig nem hasraütésszerűen egy év. Sokan úgy gondolják, hogy ahogy egyre gyorsulnak a technológiai változások (ki tud lépést tartani ezekkel, akár a saját szakterületén is?), egyre gyakrabban érdemes felülvizsgálni a rendszereket, amelyek használunk. Nem csak a célból, hogy megtudjuk, hogy a rendszer még mindig jól működik-e, hanem azért is, ha egy ezzel foglalkozó szakértő egy pillantást vet rá (nyilván ennél sokkal többet azért), és akár olyan javaslatai is lehetnek, amelyekről mi, cégvezetők vagy a cég egy részéért felelősségel tartozva még nem is hallottunk.

Az, hogy szubjektíven mit gondolunk az egyes kötelező ellenőrzésekről, auditálásokról, felülvizsgálatokról, legyen szó HACCP-ről vagy adóügyről, az természetesen a magánügyünk. De mi arra biztatunk mindenkit, hogy a biztonsági előírásokat (legyen szó munkavédelemről, tűzvédelemről stb) vagy élelmiszerminőség-biztonsági előírásokat (hiszen nem sok minden fontosabb hosszabb távon, mint hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz) ne tegye egy kalap alá a bérszámfejtéssel. Hiszen egy HACCP felülvizsgálat évente (vagy változás, főleg technológiai változás esetén) nemcsak az ezt elvégző cég / szakember és a fogyasztók érdeke, hanem az ezt megrendelő vállalkozásé is.

Milyen esetekben kötelező a HACCP felülvizsálat?

Említettük már azt a normális, szokásos esetet, hogy a HACCP dokumentáció elmúlt egy éves, de nem ez az egyetlen alkalom.

Ha a vállalkozásnál technológiai változás történt, akkor is meg kell tenni a HACCP felülvizsgálatot, és

ha üzemeltető vagy cégváltás történt, akkor a bürokratikus folyamat egyik mellékága, kisebb része a HACCP felülvizsgálat.