A munkavédelmi és HACCP rendszer elkészítését bízzuk profikra

Sokfajta előírásnak és szabályzatnak kell megfelelnie egy élelmiszer előállítással, logisztikával vagy éppen forgalmazással foglalkozó cégnek, de nem érdemes azon spórolni, hogy ezen dokumentumok elkészítését nem profi szakemberre bízzuk. A teljes HACCP rendszer megalkotását és a munkavédelmi szabályzat precíz megírását rendeljük meg erre szakosodott szolgáltatótól, hogy elkerülhessük a hiányosságokból adódó problémákat. A dokumentumokat időközönként vizsgáltassuk felül és újítsuk meg, hogy a munkahelyi és jogszabályi változásokat is biztosan lekövessék. A rendszer egyaránt fontos lehet partnereink, vásárlóink és munkavállalóink számára, hiszen ez cégünk megbízhatóságának alapja, egyben az ő biztonságuk garanciája.

Az átfogó HACCP rendszer vezérelve a fogyasztó-központúság, minden folyamat végső célja az ő egészségének megőrzése. A HACCP az élelmiszerellátási-lánc biztonságát garantálja azáltal, hogy feltárja azokat a pontokat, ahol beavatkozás és a beavatkozás megtételének ellenőrzése szükséges ahhoz, hogy a fogyasztót ne érhesse kár. Egyben meghatározza azt a cselekvési sort, amit az adott pontokon követni kell és feladatokat rögzít arra az esetre, ha az ellenőrzés hibát észlel. A fogyasztó által megvásárolt élelmiszeripari termék életútjának visszakövethetőségéről is gondoskodik. Lefekteti a higiéniai elvárásokat a munkavállalók és a munkakörnyezet felé egyaránt. A HACCP a szükséges oktatási feladatokat is leírja, illetve a szolgáltató általában el is végzik.

A munkavédelmi szabályzat rögzíti a foglalkoztatottak felé támasztott elvárásokat, követendő magatartási formákat a munkavégzés folyamán és nem várt helyzetekben. Számba veszi a munkavégzés alatt fennálló veszélyhelyzeteket, azok megelőzésének lehetőségeit, a munkavédelmi-eszközöket és hozzáférhetőségüket. Meghatározza az egyes munkakörökhöz szükséges egészségügyi alkalmassági feltételeket és képzettségi elvárásokat. Egyértelműsíti a munkavédelmi feladatok munkakörökhöz kapcsolását. Általában különböző mellékleteket, ellenőrzési terveket és iratmintákat is tartalmaz.